Het is 2006. Nico Schimmel geeft in de muziekschool op de Schaepmanlaan les aan een groot aantal kinderen. Hun ouders ontmoeten elkaar daardoor regelmatig en zo ontstaat het idee om een koor op te richten. Aan Nico wordt gevraagd of hij het koor wil leiden en met een kleine groep, maar met groot enthousiasme, wordt de eerste aanzet gegeven. De repetities vinden plaats in een kleine ruimte, op de eerste etage van Scala in Bussum.

Het repertoire bestaat dan vooral uit Nederlandse (meezing)nummers, maar geleidelijk aan komen er ook wat Engelse liedjes bij.

In eerste instantie doen nog enkele mannen mee, maar hun aantal neemt gestaag af totdat alleen de vrouwen over blijven. Hun aantal groeit echter zo hard dat er na verloop van tijd meerstemmig gezongen kan worden. De repetities verhuizen naar een grotere zaal, beneden in Scala.

Langzamerhand neemt de bekendheid van het koor toe en volgen uitnodigingen voor verschillende optredens.

En daarmee wordt het tijd het zangclubje om te zetten in een echte vereniging met een voltallig bestuur.
In 2009 wordt dat bij de notaris geformaliseerd en kan de officiële geboorte van SmartTease worden gevierd!

Hieronder, op alfabetische volgorde, een overzicht van ons huidige repertoire:

Titel
- Aan de Amsterdamse grachten
- Ain't no mounting high enough
- Als de dag van toen
- Aquarius (musical Hair)
- Blowin' in the wind
- Brandend zand
- California dreaming
- Cecilia
- Charlotte town
- Country road
- Daar was laatst een meisje loos
- De lente, de lente
- Dona nobis pacem
- Dromen zijn bedrog
- Edelweiss
- Fire
- Grease Medley (uit musical)
- Halleluja
- Heal the world
- Ik hou van jou
- I like the flowers
- In de bus van Bussum naar Naarden
- In Dublins fair city
- I say a little prayer
- Kerstliederen*
- Killing me softly
- Love shine a light
- Margrietje
- Morning has broken
- Nederlandse medley
- Non, non rien n'a changé
- Patsy
- Rhythm of life
- Samba lelé
- Streets of London
- Tell him
- The bonny banks of Loch Lomond
- The Rose
- The Train
- Tommy Tincker
- Verdronken Vlinder
- Watercanon
- Waterloo
- Wil u een stekkie

Zanger en/of tekstschrijver
Pieter Goemans
Nicolas Ashford & Valerie Simpson
Reinhard Mey
James Rado & Gerome Ragni
Bob Dylan
Anneke Grönloh
The mamas and the papas
Simon and Garfunkel
Emily Crocker
John Denver
Florimond van Uyse
Robert Long
onbekend
Marco Borsato
Oscar Hammerstein
Pointer Sisters
John Travolta,Olivia Newton John e.a.
Leonard Cohen
Michael Jackson
Maribelle
onbekend
Helma en Selma
volkslied - onbekend
Aretha Franklin/Burt Bacharach
diverse
Norman Gimbel
Katrina & the Waves
Louis Neefs
Cat Stevens
diverse
Poppys
Rein de Vries
Cy Coleman & Dorothy Fields
onbekend
Ralph Mc Tell
Celine Dion & Barbra Streisand
John Rankin
Bette Midler
diverse
diverse
Boudewijn de Groot
Zweeds liedje
Abba
Annie M.G. Schmidt

 

* Tijdens onze Kerstconcerten brengen wij een aangepast repertoire met Kerstliederen en nummers die goed bij de Kerstsfeer aansluiten.

2017 02 13 Naomi ColsNaomi Cols begint haar muzikale carrière op het Inholland conservatorium in Haarlem, waar zij de opleiding bachelor muziek, zang en (optie) musical volgt. Nadat zij de opleiding heeft afgerond, houdt zij zich enkele jaren intensief bezig met het klassieke repertoire aan het Nederlands Zangcollege in Hilversum.
Eind 2018 rondt zij met succes de opleiding Docent Muziek Intensief af aan het conservatorium in Maastricht.

Van 2010 tot 2016 is Naomi vast verbonden aan de Vocal Group Grace. Met deze groep treedt zij in 2013 onder andere op in het voorprogramma van de Kerstopnamen van de Zandtovenaar.

Ook is zij solist bij verschillende klassieke projecten. Zo heeft zij de rol vertolkt van Contessa Almaviva in "Le nozze di Figaro" van Mozart, onder leiding van Hans Schellevis. In april 2016 speelt zij de rol van Hanne in "Die Jahreszeiten" van Haydn in samenwerking met de Hilversumse Orkestvereniging en het Gemengd Koor Wijdemeren.

Naomi is als freelance docent betrokken geweest bij verschillende culturele stichtingen en bedrijven, zoals: Musical Vereniging Showboat (regisseur), Stichting Fluxus (docent kinderkoor, zang en musical), Fanwork (docent spel), Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland (docent zang), Stichting Talenten Theater (docent zang) en MusicAllkids (docent musical).

Sinds februari 2017 is zij actief als dirigent van SmartTease.

 

Otto 3In 1962 begint Otto Kruijsdijk met pianospelen. Na zijn eerste lessen van muziekpedagoog Martin Vissers volgen vijf jaren van privélessen. Al snel manifesteert zich zijn passie voor het improviseren op de piano.

Otto gaat spelen in verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen: van jazz, pop, rhythm & blues, West Coast, blues tot aan Indische muziek. De bands verzorgen optredens in het land en er vinden ook diverse opnames plaats, zoals bij de Wereldomroep, de Sound-push-studio in Laren en studio I-scream in Amsterdam.

Begin jaren ‘80 ontstaat zijn interesse in de elektronische muziek en hij besluit een studie van twee jaar hierover te volgen bij Michael Fahres. In die tijd wordt hij mede-eigenaar van de VOF Studio Weerklank te Muiden. Hier maakt hij ook opnamen van eigen werk.

Vanaf 1985 begeleidt Otto, met enthousiasme, balletlessen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Zijn improvisatietalent komt hierbij goed van pas. En vanaf 1987 verschijnt hij als achtergrond- en sfeerpianist op menige locatie, variërend van het Casino van Zandvoort tot privéfeestjes of optredens voor organisatiebureaus.

Later schrijft Otto ook de muziek bij twee kindermusicals, te weten ‘Moegnog’ en ‘We gaan verhuizen’.

In de seizoenen 2005/2006 en 2006/2007 geeft hij in het theater City of Wesopa maandelijks een lunchconcert, met eigen improvisaties en improvisaties op bestaande liedjes.

Naast al deze activiteiten geeft Otto pianolessen en begeleidt hij sinds 2008 het koor SmartTease uit Bussum.

SmartTease is een enthousiast koor uit Bussum dat bestaat uit 50 tot maximaal 60 leden. Wij zijn een laagdrempelig koor, waarin het plezier in muziek maken binnen een gezellige sfeer voorop staat, maar waar ook serieus gerepeteerd wordt om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Vanaf begin 2017 staat ons koor onder leiding van dirigente Naomi Cols. De instrumentale begeleiding is in handen van pianist Otto Kruijsdijk.

Wij brengen een zeer gevarieerd repertoire, van Nederlandstalige popmuziek, internationale evergreens, musicalsongs tot gezellige meezingers.

SmartTease verzorgde de afgelopen jaren optredens in verzorgingshuizen, nam deel aan korenfestivals en organiseert regelmatig concerten in eigen beheer of in samenwerking met een of meer andere koren.

Wij repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De leden worden echter al om ca 19.45 u verwacht voor mogelijke bestuurs- of andere mededelingen.

Locatie: Scala, Doctor Schaepmanlaan 8, 1402 BT Bussum