Het is 2006. Nico Schimmel geeft in de muziekschool op de Schaepmanlaan les aan een groot aantal kinderen. Hun ouders ontmoeten elkaar daardoor regelmatig en zo ontstaat het idee om een koor op te richten. Aan Nico wordt gevraagd of hij het koor wil leiden en met een kleine maar enthousiaste groep wordt de eerste aanzet gegeven. De repetities vinden plaats in een bescheiden ruimte, op de eerste etage van Scala in Bussum.

Het repertoire bestaat dan vooral uit Nederlandse (meezing)nummers, maar geleidelijk aan komen er ook wat Engelse liedjes bij.

In eerste instantie doen nog enkele mannen mee, maar hun aantal neemt gestaag af totdat alleen de vrouwen over blijven. Hun aantal groeit echter zo hard dat er na verloop van tijd meerstemmig gezongen kan worden. De repetities verhuizen naar een grotere zaal, beneden in Scala.

Langzamerhand neemt de bekendheid van het koor toe en volgen uitnodigingen voor verschillende optredens.

En daarmee wordt het tijd het zangclubje om te zetten in een echte vereniging met een voltallig bestuur.
In 2009 wordt dat bij de notaris geformaliseerd en kan de officiële geboorte van SmartTease worden gevierd!

Hieronder, op alfabetische volgorde, een overzicht van ons huidige repertoire:

 
Titel Zanger en/of tekstschrijver
Aan de Amsterdamse grachten Pieter Goemans
Ain't no mounting high enough Nicolas Ashford & Valerie Simpson
Als de dag van toen Reinhard Mey
Aquarius (musical Hair) James Rado & Gerome Ragni
Cecilia Simon and Garfunkel
Charlotte town Emily Crocker
Country road John Denver
De lente, de lente Robert Long
De mallemolen Heddy Lester
Dona nobis pacem onbekend
Fire Pointer Sisters
Grease Medley (uit musical) John Travolta, Olivia Newton John e.a.
Halleluja Leonard Cohen
Heal the world Michael Jackson
Ik hou van jou Maribelle
In de bus van Bussum naar Naarden    Helma en Selma
I say a little prayer Aretha Franklin/Burt Bacharach
Kerstliederen* diverse
Killing me softly Norman Gimbel
Love shine a light Katrina & the Waves
Making your mind up Bucks Fizz
Margrietje Louis Neefs
Morning has broken Cat Stevens
Ophelia letter blow 'way Trinidad Traditional
Rhythm of life Cy Coleman & Dorothy Fields
Samba lelé onbekend
Save your kisses for me Brotherhood of Man
Streets of London Ralph McTell
Tell him Celine Dion & Barbra Streisand
Waterloo Abba

 

* Tijdens onze Kerstconcerten brengen wij een aangepast repertoire met Kerstliederen en nummers die goed bij de Kerstsfeer aansluiten.

2019 12 Benjamin tab SmartTeaseBenjamin van Bruggen start zijn muziekcarrière in groep acht van de basisschool met trommelles. Later wordt hij slagwerker in de malletband van de plaatstelijke muziekverening en vormt een rockband met schoolgenoten.
Van 2006 tot 2008 en opnieuw in 2013 bekwaamt hij zich als jazzdrummer via de slagwerkopleidingen aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle en het Conservatorium van Amsterdam. Na het behalen van zijn propedeuse aan het conservatorium stapt Benjamin over naar de Universiteit Utrecht waar hij een bachelor- en mastertitel behaalt in Muziekwetenschap: Educatie & Communicatie. In zijn bachelorthesis (2012) bestudeert hij de muzikale rol van orkestratie in Tsjaikovski’s zesde symfonie. Zijn mastertheses (2016) onderzoekt het verband tussen de muziek van jazzgitarist Pat Metheny en het Minimalisme in Metheny's The Way Up. Uit zijn stage als muziekdocent aan het Comenius College te Hilversum volgt per 2016 zijn zangers- en dirigentschap van het Ardenner vrienden- en familiekoor De Stavelotzangers.
In 2018 krijgt zijn carrière in de muziek verdere invulling als dirigent van het Future Orkest, het jeugd harmonieorkest van de Prins Mauritsband te Bussum.
Benjamin studeert in zijn vrije tijd piano en altsaxofoon, en geeft privélessen in gitaar, piano, muziektheorie en drums.

Sinds oktober 2019 is hij actief als dirigent van SmartTease.

Otto 3In 1962 begint Otto Kruijsdijk met pianospelen. Na zijn eerste lessen van muziekpedagoog Martin Vissers volgen vijf jaren van privélessen. Al snel manifesteert zich zijn passie voor het improviseren op de piano.

Otto gaat spelen in verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen: van jazz, pop, rhythm & blues, West Coast, blues tot aan Indische muziek. De bands verzorgen optredens in het land en er vinden ook diverse opnames plaats, zoals bij de Wereldomroep, de Sound-push-studio in Laren en studio I-scream in Amsterdam.

Begin jaren ‘80 ontstaat zijn interesse in de elektronische muziek en hij besluit een studie van twee jaar hierover te volgen bij Michael Fahres. In die tijd wordt hij mede-eigenaar van de VOF Studio Weerklank te Muiden. Hier maakt hij ook opnamen van eigen werk.

Vanaf 1985 begeleidt Otto met veel enthousiasme balletlessen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Zijn improvisatietalent komt hierbij goed van pas. En vanaf 1987 verschijnt hij als achtergrond- en sfeerpianist op menige locatie, variërend van het Casino van Zandvoort tot privéfeestjes of optredens voor organisatiebureaus.

Later schrijft Otto ook de muziek bij twee kindermusicals, te weten ‘Moegnog’ en ‘We gaan verhuizen’.

In de seizoenen 2005/2006 en 2006/2007 geeft hij in het theater City of Wesopa maandelijks een lunchconcert, met eigen improvisaties en improvisaties op bestaande liedjes.

Naast al deze activiteiten geeft Otto pianolessen en sinds 2008 is hij de vaste begeleider van SmartTease.

SmartTease is een enthousiast koor uit Bussum dat bestaat uit 50 tot maximaal 60 leden. Wij zijn een laagdrempelig koor, waarin het plezier in muziek maken binnen een gezellige sfeer voorop staat, maar waar ook serieus gerepeteerd wordt om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Vanaf oktober 2019 staat ons koor onder leiding van dirigent Benjamin van Bruggen. De instrumentale begeleiding is in handen van pianist Otto Kruijsdijk.

Wij brengen een zeer gevarieerd repertoire, van Nederlandstalige popmuziek, internationale evergreens, musicalsongs tot gezellige meezingers.

SmartTease verzorgde de afgelopen jaren optredens in verzorgingshuizen, nam deel aan korenfestivals en organiseert regelmatig concerten in eigen beheer of in samenwerking met een of meer andere koren.

Wij repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De leden worden echter al om ca 19.45 u verwacht voor mogelijke bestuurs- of andere mededelingen.

Onze oefenlocatie: Scala, Doctor Schaepmanlaan 8, 1402 BT Bussum