Otto 3In 1962 begint Otto Kruijsdijk met pianospelen. Na zijn eerste lessen van muziekpedagoog Martin Vissers volgen vijf jaren van privélessen. Al snel manifesteert zich zijn passie voor het improviseren op de piano.

Otto gaat spelen in verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen: van jazz, pop, rhythm & blues, West Coast, blues tot aan Indische muziek. De bands verzorgen optredens in het land en er vinden ook diverse opnames plaats, zoals bij de Wereldomroep, de Sound-push-studio in Laren en studio I-scream in Amsterdam.

Begin jaren ‘80 ontstaat zijn interesse in de elektronische muziek en hij besluit een studie van twee jaar hierover te volgen bij Michael Fahres. In die tijd wordt hij mede-eigenaar van de VOF Studio Weerklank te Muiden. Hier maakt hij ook opnamen van eigen werk.

Vanaf 1985 begeleidt Otto met veel enthousiasme balletlessen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Zijn improvisatietalent komt hierbij goed van pas. En vanaf 1987 verschijnt hij als achtergrond- en sfeerpianist op menige locatie, variërend van het Casino van Zandvoort tot privéfeestjes of optredens voor organisatiebureaus.

Later schrijft Otto ook de muziek bij twee kindermusicals, te weten ‘Moegnog’ en ‘We gaan verhuizen’.

In de seizoenen 2005/2006 en 2006/2007 geeft hij in het theater City of Wesopa maandelijks een lunchconcert, met eigen improvisaties en improvisaties op bestaande liedjes.

Naast al deze activiteiten geeft Otto pianolessen en sinds 2008 is hij de vaste begeleider van SmartTease.