2017 02 13 Naomi ColsNaomi Cols begint haar muzikale carrière op het Inholland conservatorium in Haarlem, waar zij de opleiding bachelor muziek, zang en (optie) musical volgt. Nadat zij de opleiding heeft afgerond, houdt zij zich enkele jaren intensief bezig met het klassieke repertoire aan het Nederlands Zangcollege in Hilversum.
Eind 2018 rondt zij met succes de opleiding Docent Muziek Intensief af aan het conservatorium in Maastricht.

Van 2010 tot 2016 is Naomi vast verbonden aan de Vocal Group Grace. Met deze groep treedt zij in 2013 onder andere op in het voorprogramma van de Kerstopnamen van de Zandtovenaar.

Ook is zij solist bij verschillende klassieke projecten. Zo heeft zij de rol vertolkt van Contessa Almaviva in "Le nozze di Figaro" van Mozart, onder leiding van Hans Schellevis. In april 2016 speelt zij de rol van Hanne in "Die Jahreszeiten" van Haydn in samenwerking met de Hilversumse Orkestvereniging en het Gemengd Koor Wijdemeren.

Naomi is als freelance docent betrokken geweest bij verschillende culturele stichtingen en bedrijven, zoals: Musical Vereniging Showboat (regisseur), Stichting Fluxus (docent kinderkoor, zang en musical), Fanwork (docent spel), Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland (docent zang), Stichting Talenten Theater (docent zang) en MusicAllkids (docent musical).

Sinds februari 2017 is zij actief als dirigent van SmartTease.