banners smarttease nieuw

2021 10 03 Erna HemmingAls Erna Hemming acht jaar oud is maakt zij kennis met de live uitvoering van Bach’s Matthäus Passion. Op dat moment ontstaat haar liefde voor de klassieke muziek. Op haar 16e begint zij met een klassieke zangopleiding, maar zij voelt zich ook aangetrokken tot lichte en popmuziek. Later, in de jaren 80 en 90, zingt Erna zowel solistisch in bandjes als op het operettepodium.

Een belangrijke stap in haar zangcarrière blijkt de deelname in 1999 aan Henny Huisman’s Soundmixshow. Zij wint de finale met het nummer ‘Spente le Stelle’ van Emma Shapplin. Een nummer waarin haar passie voor de ideale mix tussen pop en klassiek volledig gestalte heeft gekregen.

Twee jaar later komt haar album ‘Avventura’ uit. Een bijzondere productie, waarin veelal bekende klassieke melodieën zijn voorzien van (Italiaanse) teksten en bewerkt met moderne arrangementen.

Een live TV-debuut op het podium bij Vara’s Kopspijkers blijkt het begin van vele TV-optredens in binnen- en buitenland.

In 2010 gaat zij deel uitmaken van het professionele vocal ensemble CALL o.l.v. (Bach)dirigent Pieter Jan Leusink. In Italië volgen opnames voor een cd en dvd. Een jaar later vormt ze met elektrisch harpiste Janne-Minke en drummer Tom van den Heuvel ‘Moiren’. Met veelal eigen composities een nieuwe stap over de grens van symfonische muziek in combinatie met haar klassieke stemgeluid.

In 2014 schrijft en componeert zij in opdracht dertien bijzondere stukken, die op de cd Your Vibrations worden vastgelegd.

In 2015 geeft Erna, tijdens de Kunstmaand, een concert in Hollum op Ameland, met begeleiding van Jean van Vugt. Twee weken later is ze er te gast bij het concert van Jan Vayne. Met hem brengt ze vier bijzondere stukken ten gehore en werkt ze later samen bij een groot optreden in het Amstel Hotel.

Erna is behalve vocalist en tekstdichter, tevens holistisch zangcoach en heeft haar eigen studiopraktijk ‘Voce d’Aquila’ in hartje Laren.

Sinds september 2021 is zij actief als dirigent en vocal coach van SmartTease.